Witt SA60172-1BG hängmörningsskåp
Svart köttlagringsskåp / hängbäringsskåp för köttmognad i 1 zon från 1-25°, fuktkontrollen och UV-steriliseringsljuset skyddar köttet i mognadsprocessen. Kan monteras som Side-By-Side lösning med t.ex. WCF60172-2BG vinskåp eller kanske ett till köttlagringsskåp. 3 hängkrokar, 3 stålgaller och en saltbricka med skåpet ingår. Skåpet ska anslutas direkt till vatten.
- Fuktighetskontroll av krokmognad från 1° till 25°
- Steriliserande UV-ljus
- Innehåller 3 krokar, 3 galler och saltbricka
- Klimatklass: 0,1,2,3,4,5,6,7,8
Se alla specifikationer |
Specifikationer
Kapacitet, forbrug og strømforsyning
Relativ energiförbrukning | B |
Kräver behörig installatör | Nej |
Cooled volume (l) | 352 |
Kylvätskektyp | R600a |
Kylvätskektyp, vikt (g) | 45 |
Energiförbrukning år (kWh) | 620,5 |
Produktdesign och placering
Kontrollpanel | Touch |
Displayfärg | Vit |
Material | Glas Rostfritt stål |
Färg | Black |
Displaytyp | LCD |
Dörrgångjärn | Högerhängd |
Dörr | 2-lager glas |
Typ av handtag | Stål |
Vändbar dörr | Ja |
Vändbar dörr | Ja |
Kan placeras sida vid sida | Ja |
Typ av handtag | Udvendig |
Justerbara ben | Ja |
Lägsta lämpliga rumstemperatur (°C) | 1 |
Produkttyp | Kødmodningsskab |
Modellbredd (cm) | 59,5 |
Dörrgångjärn | Högerhängd |
EasyClean | Ja |
Funktioner
Antal kompressorer | 1 |
Kompressortyp | Vibrationsdämpande kompressor |
Termostattyp | Elektronisk |
Temperaturdisplay | Ja |
Placering av display | Invändig |
Dörrlarm | Ja |
SoftClose på dörr | Nej |
Kolfilter | Nej |
Temperaturzoner | 1 |
UV-skyddad dörr | Ja |
Aktivt kolfilter | Nej |
Invändiga funktioner
Antal hyllor | 3 |
Hylltyp | Rustfri hylde Ophængsbom med 3 kroge Rustfri saltbakke |
Mått & Vikt
Nettohöjd (cm) | 1720 |
Bredd (mm) | 595 |
Djup (mm) | 710 |
Sladdlängd (cm) | 200 |
EAN
EAN | 5707582007087 |
Mer information
Svart köttlagringsskåp / hängbäringsskåp för köttmognad i 1 zon, fuktkontrollen säkerställer rätt balans för köttets mognad och UV-steriliserande ljus skyddar köttet i mognadsprocessen.
Torkning är en gammal metod för att mogna kött så att det blir både mer smakrikt och mört.
Köp till exempel 1 kg RibEye
När den har gått ner 30% är den redo att svetsas på pannan
Det mesta kött som köps idag är förpackat strax efter slakt och snidning och har ingen eller mycket kort mognad.
Omoget kött saknar smak, i ett DryAge-skåp släpps mjölksyran som finns i allt kött, detta ger mindre syra i köttet och mer omami/smak
Temperaturen för krokmognad nötkött måste vara 1-3° och mellan 65 och 75% i luftfuktighet - Vi rekommenderar 2° och 70%
Vattenbehållaren i botten av skåpet är fylld med vatten och luftfuktigheten i skåpet styrs automatiskt
Köttet vägs och hängs upp i de medföljande köttkrokarna
När köttet har cirka 30 % mindre vikt är det klart för tillagning
De lite uttorkade sidorna skärs bort och bryns gärna, så att man senare kan göra en läcker sås. Köttet tillagas enligt önskemål. Den kan långrostas i ugnen, sous vide, flamgrillas eller bara en snabb tur på en het grillpanna/form
Gemensamt för torrlagring/tormognad/krokmognad är att det är en process som hittills i stort sett varit omöjlig att genomföra i ett vanligt hem. Hur många känner du som har ett kylrum i sitt hem? eller vad sägs om bara ett kylskåp där de kan garantera att en massa bakterier inte kommer in med den andra maten? Vi känner åtminstone ingen!
Please login to write a review