Witt SA60172-1BG hängmörningsskåp

Varunummer.: 20110014

Svart köttlagringsskåp / hängbäringsskåp för köttmognad i 1 zon från 1-25°, fuktkontrollen och UV-steriliseringsljuset skyddar köttet i mognadsprocessen. Kan monteras som Side-By-Side lösning med t.ex. WCF60172-2BG vinskåp eller kanske ett till köttlagringsskåp. 3 hängkrokar, 3 stålgaller och en saltbricka med skåpet ingår. Skåpet ska anslutas direkt till vatten.

  • Fuktighetskontroll av krokmognad från 1° till 25°
  • Steriliserande UV-ljus
  • Innehåller 3 krokar, 3 galler och saltbricka
  • Klimatklass: 0,1,2,3,4,5,6,7,8
Se alla specifikationer

Specifikationer

Kapacitet, forbrug og strømforsyning

Relativ energiförbrukning B
Kräver behörig installatör Nej
Cooled volume (l) 352
Kylvätskektyp R600a
Kylvätskektyp, vikt (g) 45
Energiförbrukning år (kWh) 620,5

Produktdesign och placering

Kontrollpanel Touch
Displayfärg Vit
Material Glas
Rostfritt stål
Färg Black
Displaytyp LCD
Dörrgångjärn Högerhängd
Dörr 2-lager glas
Typ av handtag Stål
Vändbar dörr Ja
Vändbar dörr Ja
Kan placeras sida vid sida Ja
Typ av handtag Udvendig
Justerbara ben Ja
Lägsta lämpliga rumstemperatur (°C) 1
Produkttyp Kødmodningsskab
Modellbredd (cm) 59,5
Dörrgångjärn Högerhängd
EasyClean Ja

Funktioner

Antal kompressorer 1
Kompressortyp Vibrationsdämpande kompressor
Termostattyp Elektronisk
Temperaturdisplay Ja
Placering av display Invändig
Dörrlarm Ja
SoftClose på dörr Nej
Kolfilter Nej
Temperaturzoner 1
UV-skyddad dörr Ja
Aktivt kolfilter Nej

Invändiga funktioner

Antal hyllor 3
Hylltyp Rustfri hylde
Ophængsbom med 3 kroge
Rustfri saltbakke

Mått & Vikt

Nettohöjd (cm) 1720
Bredd (mm) 595
Djup (mm) 710
Sladdlängd (cm) 200

EAN

EAN 5707582007087

Mer information

Svart köttlagringsskåp / hängbäringsskåp för köttmognad i 1 zon, fuktkontrollen säkerställer rätt balans för köttets mognad och UV-steriliserande ljus skyddar köttet i mognadsprocessen.

Torkning är en gammal metod för att mogna kött så att det blir både mer smakrikt och mört.

Köp till exempel 1 kg RibEye
När den har gått ner 30% är den redo att svetsas på pannan
Det mesta kött som köps idag är förpackat strax efter slakt och snidning och har ingen eller mycket kort mognad.
Omoget kött saknar smak, i ett DryAge-skåp släpps mjölksyran som finns i allt kött, detta ger mindre syra i köttet och mer omami/smak

Temperaturen för krokmognad nötkött måste vara 1-3° och mellan 65 och 75% i luftfuktighet - Vi rekommenderar 2° och 70%
Vattenbehållaren i botten av skåpet är fylld med vatten och luftfuktigheten i skåpet styrs automatiskt

Köttet vägs och hängs upp i de medföljande köttkrokarna
När köttet har cirka 30 % mindre vikt är det klart för tillagning
De lite uttorkade sidorna skärs bort och bryns gärna, så att man senare kan göra en läcker sås. Köttet tillagas enligt önskemål. Den kan långrostas i ugnen, sous vide, flamgrillas eller bara en snabb tur på en het grillpanna/form

Gemensamt för torrlagring/tormognad/krokmognad är att det är en process som hittills i stort sett varit omöjlig att genomföra i ett vanligt hem. Hur många känner du som har ett kylrum i sitt hem? eller vad sägs om bara ett kylskåp där de kan garantera att en massa bakterier inte kommer in med den andra maten? Vi känner åtminstone ingen!

Betyg
0
(0 Ratings)
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0